Biografia de la tennista porto-riquenya Monica Puig

Monica Puig és una popular tenista porto-riquenya. És la primera atleta d’aquest país que va guanyar medalles d’or als Jocs Olímpics. Dues vegades es va convertir en el triomf dels tornejos WTA.

Considereu en detall la biografia de Monica Puig.

Infància

Una nena porto-riquenya va néixer a la ciutat de San Juan, el 27 de setembre de 1993. A la família Puig, a més d’una filla, hi ha un fill. De ben jove, la noia va començar a aprendre tennis, fent honor a les seves dures habilitats.

Carrera professional

La carrera de la noia va començar a mitjan 2010, quan Mònica va debutar al torneig ITF. Després de 10 mesos, la noia va guanyar el seu primer títol als 17 anys. Dos mesos després, va poder classificar-se en el torneig important de la WTA, debutant en el tennis per a adults. L’any següent, la noia va guanyar diversos títols menors d’ITF, podent arribar al primer centenar del rànquing mundial.

Monica Puig

Al començament de la temporada següent, es va produir un canvi important en la carrera professional. Mònica va arribar als quarts de final del torneig Oeiras. Les actuacions del torneig van ajudar a la tenista porto-riquenya a debutar en el primer centenar de la classificació. L’estiu d’aquest any, la jove atleta va ser seleccionada al sorteig principal de “Roland Garros”, on va aconseguir arribar a la tercera ronda. A la primera ronda de la competició, la tenista porto-riquenya OBERTA nord-americana va ser derrotada al final de l’any. Com a resultat, Puig va acabar aquesta temporada a la 55a línia de la qualificació.

Tenista porto-riquenya

L’èxit principal a la carrera d’un jove tennista es va produir el 2016 al Brasil. A la tardor, l’atleta porto-riquenya per primera vegada a la seva vida va anar als Jocs Olímpics per defensar els colors del seu equip. Al Brasil, un jove tennista esperava un èxit increïble. Mònica, que ni tan sols es trobava en els deu primers del rànquing mundial, va guanyar el torneig, portant el seu equip amb medalles d’or. A l’últim partit, la tenista porto-riquenya es va oposar a l’alemanya Angelica Kerber. Al final de la temporada, una atleta de Puerto Rico va assolir la línia més alta de la qualificació: 32. Ja a la següent convocatòria, Mònica va caure 25 línies cap avall, perquè no va poder protegir punts en alguns tornejos.

Actualment, la tennista porto-riquenya ocupa la 41a posició.

Grand Slam Performances

Durant la seva llarga trajectòria, el tenista del famós Puerto Rico no pot presumir de resultats destacats en els tornejos de Grand Slam. Un cop l’atleta va arribar a la tercera ronda al Roland Garros.

Premis i Assoliments

En tennis, Mònica Puig no va aconseguir un gran nombre de títols. Als vint-i-cinc anys, el tennista porto-riquenc només en va guanyar dos: el 2014 al torneig de fang a Estrasburg i als Jocs Olímpics del 2016. La victòria a Estrasburg va portar a Monica a 250 mil dòlars en premis. La tenista porto-riquenya ha perdut dues vegades a la final.

La foto de Monica Puig després de guanyar els Jocs Olímpics de Rio parla sobre l’energia de l’atleta.

Victòria als Jocs Olímpics

Mònica va guanyar sis vegades en els tornejos de la sèrie ITF, guanyant un total de gairebé 300 mil dòlars.