Una història complicada de l’escut de CSKA

Una història complicada de l’escut de CSKA

PFC CSKA és un club de futbol de l’exèrcit rus amb seu a Moscou. Actua a la Premier League russa. El club actua amb gran èxit i actualment la composició és una de les més fortes del país. CSKA també juga a l’Europa League des de fa temps, a vegades a la Champions. La història de l’escut de CSKA és força interessant.

Primer emblema

El primer escut de CSKA

La història del club de futbol data de 1910. Va ser aleshores quan la secció de futbol es va organitzar a OLLS – la Societat d’Amants de l’Esquí. Es van formar tres equips i ja a finals d’agost de 1911 van participar al campionat de Moscou. A la foto, en principi, veieu el primer escut de PFC CSKA, l’emblema de l’ALLS. Va ser especialment inventat, ja que l’emblema general del club amb un esquiador era complicat. Si us hi fixeu bé, queda clar que es pren com a base els emblemes del Real i de l’Inter.

Segon escut

2 escut del club

Pocs anys després de la formació del club, el govern soviètic va començar a governar el país. Va donar l’ordre de dissoldre tots els clubs esportius i formar el lloc de demostració experimental de Vsevobuch. I aquesta companyia, al seu torn, estava subordinada a l’Exèrcit Roig. Com a resultat d’això, es va produir el primer canvi de l’escut de CSKA. Va ser llavors quan van aparèixer els colors de la marca: vermell i blau. Després d’això, l’emblema va canviar més d’una vegada, però es van convertir en la seva base.

Tercer escut

La següent transformació de l’escut de CSKA es va produir el 1928. Es va obrir la Casa Central de l’Exèrcit Roig. Va tenir la seu a la capital de Rússia. Degut al fet que incloïa un departament d’esports, l’equip va haver de canviar el seu nom per SK CDKA. En aquells dies, aquesta sigla va ser desxifrada com a club esportiu de la Casa Central de l’Exèrcit Roig. També es va canviar l’escut de CSKA. Ara tenia sis lletres i una estrella vermella.

escut

Després de la Segona Guerra Mundial, el club va tornar a canviar el seu nom. Tothom sap que l’Exèrcit Roig va ser rebatejat com a exèrcit soviètic. D’aquesta manera, es va substituir una carta a l’emblema del club. La resta es manté invariable.

Quart escut d’armes

El següent canvi es va produir el 1957. L’exèrcit del país va canviar el nom del club al CSK MO. El nom es desxifra com a Club Esportiu Central del Ministeri de Defensa. Com sol passar en canviar el nom, l’emblema de l’equip de futbol també ha canviat.

Els principals emblemes de PFC CSKA de tots els temps

Cinquè escut

Els següents canvis es van produir molt ràpidament. Tres anys després del canvi de cognom, el club es va tornar a anomenar, aquesta vegada a CSKA. Els canvis també van afectar l’emblema del club. Per primera vegada, va aparèixer un escut a l’escut que l’adorna ara.

Escuts de CSKA en el període de 1966 a 1995

Durant un llarg període de temps (gairebé 30 anys), l’emblema del CSK pràcticament no va canviar. Hi havia una certa estabilitat. Periòdicament, es canviaven colors sobre ella, es retiraven les corones i es tornaven. Després de l’enfonsament de l’URSS, el club va treure el martell i la falç del seu escut i també va construir el seu nom amb una escala: aquesta va ser considerada la seva tècnica de signatura. A continuació, es mostra una foto de l’escut de CSKA d’aquells temps.

Penúltim escut del club

El penúltim ajustament de l’escut

El següent canvi es va produir el 1998. Malauradament, molts aficionats van treure la marca del club, situada a una escala. Però la direcció del club va decidir afegir una pilota de futbol, ​​cosa que significaria que el club juga a futbol. Ho van fer perquè fins i tot una persona que no estigui versada en futbol pogués entendre això. L’escut va canviar diverses vegades fins al 2008, però no gaire. Bàsicament, els canvis concerneixen un o altre color i el grau de saturació.

L’últim canvi de l’escut del club

Aquest esdeveniment va tenir lloc el 2008. Aquesta decisió la va prendre el responsable del club. L’emblema ha canviat molt. Va treure la pilota. Es van afegir ratlles blaves i vermelles. També es va decidir afegir l’any en què es va fundar el club i el seu nom: PFC CSKA. L’abreviatura es desxifra de la manera següent: Club de futbol professional “Central Army Sports Club”.

Aquests són els canvis que va sofrir l’escut del principal club de l’exèrcit de la Federació Russa. De fet, de moment, l’emblema de PFC CSKA es troba entre els 10 millors emblemes dels clubs de futbol del món. Potser CSKA s’ho mereixia.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *