Exercicis de desenvolupament d’agilitat: complexes, característiques i recomanacions

Exercicis de desenvolupament d’agilitat: complexes, característiques i recomanacions

Destresa: capacitat de mantenir l’equilibri i la coordinació dels moviments durant el moviment del cos en plans separats. El desenvolupament d’aquestes habilitats permet respondre amb rapidesa al canvi de condicions externes. Igual que altres qualitats físiques, és possible un entrenament especial per aconseguir progressos significatius. Quins exercicis efectius per al desenvolupament de l’agilitat i la coordinació dels moviments existeixen? Voldria considerar un conjunt de classes efectives a la nostra publicació.

Què s’inclou en el concepte de destresa?

un conjunt d’exercicis per desenvolupar l’agilitat

S’ha d’entendre l’agilitat com la capacitat de canviar ràpidament la posició del cos a l’espai mantenint l’equilibri. Els esportistes que es concentren a augmentar la força i la força dels músculs tenen dificultats considerables per desenvolupar aquesta habilitat.

La realització regular d’exercicis per al desenvolupament de destresa permet afegir a la perfecció els moviments que acompanyen la complexitat de la coordinació del cos a l’espai. El moment especificat requereix l’ús d’una àmplia gamma de músculs i una resposta instantània de reflexos.

Un dels criteris per a la destresa és la precisió dels moviments. Sense perfeccionar el paràmetre, es nota una inevitable pèrdua d’equilibri. Es pot assolir un progrés mitjançant l’entrenament de l’aparell vestibular, desenvolupant les reaccions necessàries des del sistema nerviós.

Un punt important per aconseguir destresa és la velocitat dels canvis espacials en la posició del cos. Com més ràpid s’agrupa una persona en les dinàmiques, més gran és l’efecte de la potència i el poder.

Quins esports proporcionen agilitat?

exercici per desenvolupar agilitat

Hi ha una àmplia gamma de disciplines esportives que contribueixen a millorar els indicadors de destresa:

 • esquí de fons, biatló, surf de neu;
 • patinatge artístic;
 • patinatge de velocitat;
 • trampolinar;
 • natació sincronitzada, submarinisme;
 • freestyle de bicicletes i motos;
 • Atletisme
 • jocs d’equip.

El desenvolupament de la destresa també s’aconsegueix mitjançant una formació integral. El progrés de l’habilitat s’observa durant la realització d’exercicis sobre el travesser. Els esportistes que poden canviar la posició del cos en l’espai durant un període limitat de temps només poden realitzar diversos tipus de salts llargs i alts.

Salt de corda

exercicis per al desenvolupament de velocitat i agilitat

Ens dirigim directament a la conversa sobre exercicis per al desenvolupament de l’agilitat, la flexibilitat i la coordinació. Una de les millors solucions per aconseguir l’objectiu és saltar corda. Primer adopta una posició vertical, combinant els peus entre si. Rebot a la cama dreta i esquerra amb un canvi d’extremitats. Després d’haver realitzat una sèrie d’exercicis, la corda comença a creuar-se amb les mans davant vostre després d’una revolució.

L’entrenament afavoreix la coordinació en el sistema braç-cama-ull. El sentit del temps i el nivell de resistència millora. El ritme de moviments es perfecciona.

De peu sobre una cama

exercicis de destresa

En el complex d’exercicis per al desenvolupament de destresa, val la pena incloure l’equilibri a la cama. L’essència de la formació és la següent. Prenen una posició uniforme, els braços estesos pels costats. El suport es realitza en una cama. La segona extremitat està lleugerament doblegada al genoll, mantenint-la pesada. En aquesta posició, el cap s’inclina cap a la dreta i esquerra, enrere i enrere. Intenten no concentrar la mirada en objectes ambientals, cosa que facilita el manteniment de l’equilibri. Quan l’exercici per desenvolupar destresa comença a donar-se fàcilment, es comencen a realitzar classes amb els ulls tancats.

Entrenament amb un company

És útil adoptar l’exercici següent per desenvolupar agilitat i velocitat. Enlairat, girant-se per enfrontar-se a la parella. Les mans s’alcen, connectant les palmes amb un amic. Després d’haver realitzat una forta repulsió l’un de l’altre, són bombats a la part posterior, agrupant el cos. Feu un atac enrere i, a continuació, torneu a la posició base. Realitzeu una sèrie de moviments d’aquest tipus.

Lunge Kick

exercicis d’agilitat i coordinació

Pren una posició vertical del cos. Els palmells clavats en els punys es col·loquen al davant al nivell del pit. El genoll de la cama dreta es tira aquí amb un fort moviment. Al mateix temps, realitzeu un salt lleuger sobre l’extremitat de suport. A continuació, feu un canvi de cames i repetiu els passos anteriors.

Exercici adequat per al desenvolupament de l’agilitat, sensació d’equilibri, coordinació de moviments. Equilibrant amb una extremitat, una persona aprèn a fer un seguiment del centre de gravetat.

Chancletes amb una pilota

Un bon exercici per desenvolupar destresa seria aquesta activitat:

 • armat amb un bàsquet, realitza publicacions, colpejant rítmicament una petxina en un avió;
 • l’esfera s’embolica de forma fiable en els palmells i fa una molèstia cap endavant per sobre del cap;
 • en acabar el moviment, la pilota es deixa a terra;
 • efectuar l’ascensor, agafar de nou l’equipament esportiu i tornar a la sèrie de publicacions.

Per aconseguir progressos significatius en l’agilitat de l’entrenament, heu de realitzar el cicle de moviments especificat durant 2-3 minuts en una sessió.

Chancletes d’anada i tornada

exercicis per desenvolupar flexibilitat i agilitat

Per tal de realitzar exercicis físics per al desenvolupament de destresa, adopteu la posició del cos en cuclilla. Els palmells es posen al terra davant vostre. Premeu fermament la barbeta cap al pit. Feu una molèstia suau sobre el cap en direcció frontal. L’exercici es repeteix 10-15 vegades. Després es mouen a les voltes sobre el cap enrere.

La formació permet avançar en el desenvolupament de la coordinació general. Es coneixen les habilitats que poden ser útils durant una tardor. Per evitar lesions, el treball s’ha de realitzar en una superfície no sòlida.

Salts a tornada

Per preparar-vos per a un exercici dirigit a desenvolupar l’agilitat, dibuixa un cercle a terra. El diàmetre d’aquest últim hauria de ser d’aproximadament un metre. Situat al centre de la figura. Salt bruscament amunt, intentant desplegar el cos a 180 gr. Repetiu el moviment, fent un altre gir en el sentit contrari.

Després d’haver avançat de manera important en l’exercici, els salts posteriors s’han de fer amb un gir del cos de 360 ​​graus.sobre. L’entrenament es realitza preferentment en una habitació lliure o a la fresca. Durant la lliçó, és important no sortir del cercle.

Llançar la pilota amb els ulls tancats

desenvolupament de destresa

Per desenvolupar agilitat, és útil recórrer regularment al següent entrenament. Realitzeu una posició vertical. Agafa una petita bola amb el palmell. Tanquen els ulls i estenen una mà al seu davant sostenint el projectil. La bola es llança en un moviment suau en un pla vertical. Sense obrir els ulls, intenten atrapar un objecte aixecat. Realitzar l’exercici durant l’entrenament hauria de ser fins que no es podrà agafar la pilota cada cop al primer intent.

L’ocupació no només proporciona el desenvolupament de destresa. Una persona guanya un pensament espacial, la capacitat de valorar la distància a un objecte segons el so. Al mateix temps, la coordinació s’incrementa a causa de la necessitat de mantenir una posició vertical vertical.

Entrenament en pilota de tennis

Palmes agafades a la pilota de tennis. Les mans. A continuació, allibereu material esportiu a la tardor lliure. Després de rebotar a terra, les boles intenten agafar-se amb un fort moviment. Si l’exercici és fàcil, recorre a una opció complicada. Una bola llançada amb la mà dreta és recollida per l’extrem esquerre i viceversa.

Com valorar el grau de progrés en el desenvolupament de la destresa?

Abans d’iniciar la següent lliçó, haureu d’utilitzar una prova senzilla. N’hi ha prou d’aguantar-se d’un peu. La segona extremitat ha de ser elevada a una alçada còmoda. En aquesta posició, haureu de reposar uns minuts propers. Durant la lliçó, heu de notar el fàcil que és mantenir l’equilibri. Es recomana repetir la prova amb els ulls tancats. La tasca principal és mantenir un rack completament estacionari durant 30 segons. Si assolir aquest resultat és difícil, haureu de continuar entrenant dirigit a desenvolupar destresa.

En conclusió

El desenvolupament de l’agilitat s’ofereix millor per la gimnàstica, els esports d’equip. És útil conduir un estil de vida actiu dedicant temps lliure a saltar corda, parkour, obstacle, esquí i snowboard i patinatge sobre gel i patins. Malabars ajuda a millorar l’agilitat. Una sensació d’equilibri es desenvolupa perfectament caminant per troncs, vorades.

Es pot millorar la coordinació dels moviments durant els desplaçaments en transport públic. Mentre es mou a baixa velocitat, s’han de treure els palmells de la passamà, intentant mantenir l’equilibri equilibrant el cos i la força de les extremitats inferiors. És útil practicar somersaults enrere i enrere, saltant amb voltes, aixecant i aixecant extremitats.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *