Exercici “Kitty” per a la part posterior – descripció, característiques i recomanacions

Exercici “Kitty” per a la part posterior – descripció, característiques i recomanacions

Malauradament, cada any hi ha cada vegada més gent que d’alguna manera manifesta dolor a l’esquena. El motiu principal és la inactivitat (sedentarisme) i l’escoliosi (curvatura de la columna vertebral). Podeu oblidar-vos del mal d’esquena i fins i tot millorar la postura si feu diversos exercicis. En aquest article en parlarem més sobre un.

Característiques de l’exercici “Kitty”

Es va utilitzar originalment en ioga. Ara molt comú en exercicis de fitness i fisioteràpia. La peculiaritat de l’exercici “Kitty” o “Doggy” (un nom menys comú) és que pot afectar de forma segura i eficaç tot el cos. En primer lloc, amb l’ajut d’aquesta lliçó podeu reduir el mal d’esquena. En segon lloc, l’exercici “Kitty” per a la columna vertebral té un efecte beneficiós en el treball del sistema respiratori. Per tant, els que sovint pateixen bronquitis o tenen una immunitat baixa, també es recomana parar atenció al “Kitty”.

exercici de gatet per a la columna vertebral

Quins músculs funcionen?

A l’hora de realitzar l’exercici hi participen tots els músculs de l’esquena, el múscul del recte abdominis, així com els músculs oblics externs i interns.

Propietats útils de l’exercici

gatet d'exercici per a embarassada

Per descomptat, quan realitza un conjunt de classes, li interessa principalment l’efecte que li dóna. L’exercici “Kitty” presenta diversos avantatges. Quins? Més informació a continuació

 1. Alleujament del mal d’esquena. Els que pateixen dolor només han de fer aquest exercici. A causa de la càrrega uniforme sobre els músculs vertebrals, sotmesos a un moviment actiu, hi ha una disminució del dolor.
 2. Recomanat per a dones embarassades. “Gat” té un doble efecte. Combinant alhora exercicis de respiració i propietats de millora de la salut, és a dir, estiraments musculars graduals, l’exercici “Kitty” per a dones embarassades és un dels recomanats.
 3. “Kitty” ajuda a apretar la premsa. Juntament amb alleujar el dolor, l’exercici té una altra propietat que agradarà a aquells que volen tenir una panxa tensada. El fet és que, quan es realitza el “Kitty”, els músculs abdominals d’una persona són sempre tensos. L’exercici en si mateix no requereix cap gest especial. Dit d’una altra manera, podeu obtenir cubs de gràcia fàcilment a l’estómac.
 4. Ajuda a relaxar la columna vertebral i el coll. S’ha escrit molt sobre els perills d’un estil de vida sedentari, però, no obstant això, la gent no té pressa per seguir les recomanacions dels metges i diversificar la seva vida amb entrenaments. Però els problemes a la regió cervical-vertebral sorgeixen precisament per això. Realitzar l’exercici “Kitty” ajuda a estirar els músculs i els lligaments al coll i l’esquena.
 5. Es poden realitzar exercicis tant per esportistes com per principiants. “Kitty” és una tasca fàcil. No requereix cap dispositiu especial, de manera que es pot realitzar en qualsevol condició. A causa d’això, l’exercici és adequat tant per a esportistes com per a principiants. L’únic que cal observar: regular la càrrega d’acord amb les característiques del seu cos. També es recomana l’exercici “Kitty” per a nens.
 6. Increment de la resistència del cos en general. Tot i la senzillesa de l’exercici, un gran nombre de grups musculars participen en les seves diverses variants. El patró habitual s’aplica aquí: com més parts del cos fem servir alhora, major serà el retorn. Treballant junts, els músculs exerceixen una pressió enorme sobre tot el cos. I la conseqüència natural és que la seva resistència i estabilitat augmenten.
 7. Augmenta la velocitat i la qualitat dels processos metabòlics. Degut a la tècnica especial de l’exercici, el nostre cos està saturat d’oxigen. Com a resultat, la sang comença a circular més ràpidament i els nutrients arriben als òrgans adequats més ràpidament.
  exercici de gatet per a nens

Com fer l’exercici?

Preneu una posició inicial.

 1. Per fer-ho, heu de posar-vos en peu tots els quatre.
 2. Les mans s’han d’estendre, els palmells ben apretats a la superfície del sòl. Els dits es dirigeixen cap endavant.
 3. Doblegueu les cames en un angle recte. Assegureu-vos que la càrrega es distribueixi uniformement entre els genolls i els palmells.
exercici de gos gatet

Després de prendre la posició adequada, podeu començar a fer exercici.

 1. Respireu profundament mentre passeu a l’estómac. Doblega l’esquena amb un arc cap amunt, baixa el cap. Intenta estirar l’esquena el més alt possible. Assegureu-vos que els músculs abdominals estiguin tensos.
 2. Restant en aquesta posició, compta fins a vuit. Prenent una respiració profunda, torna lentament a la posició inicial. Relaxa’t.
 3. Torneu a respirar Però aquesta vegada, doblega l’esquena en el sentit contrari. El cap s’hauria d’aixecar. Els músculs pectorals i l’estómac s’estenen alhora.
 4. Comptant també fins a vuit, mentre exhala, torna a la posició inicial.

Repetiu l’exercici “Kitty” per l’esquena 5-10 vegades. Considereu una altra realització dels “Gats” en la variació clàssica.

gatet exercici com fer

Per completar l’exercici, aconseguir tots els quatre mentre es recolza sobre els palmells i els genolls. Amb el cap i la pelvis cap avall, doblegueu la part baixa de l’esquena. Restant en aquesta posició, comptarà fins a deu. Després de baixar la pelvis fins als talons. Mantingueu els braços estirats a terra. Baixeu el cap entre les mans, fent asana, que al ioga s’anomena posat del nen. Relaxa’t. Feu dues o tres repeticions.

Opcions d’exercici

Juntament amb el clàssic Kitty, hi ha altres variacions. Entre els més populars hi ha els següents:

 1. “Gat” japonès.
 2. “Gat esfinx.”
 3. “El gat està movent la cua.”

Penseu en com fer els exercicis del gatet amb més detall.

Sphynx Cat

Poseu-vos de genolls.

 1. Cal que recolzeu els colzes a terra. Han de ser paral·lels a les espatlles.
 2. Raspallar-se les mans cap endavant.
 3. Respireu profundament dins i fora alternativament.
 4. Aquest tipus d’exercicis, que exerceixen una càrrega a la columna toràcica, seran útils per a aquells que pateixen malalties bronquials.

“Gat” japonès

exercici de gatet de l’esfinge
 1. De genolls, asseureu-vos amb els seus talons amb la pelvis.
 2. Situeu les mans a prop dels genolls.
 3. Torso avança una mica.
 4. Aquesta versió de l’exercici “Kitty” ajudarà a treballar la regió lumbar-toràcica.

“El gat mou la cua”

 1. Prengui la posició inicial, com en la versió clàssica.
 2. Agafa’t a la part baixa de l’esquena.
 3. Mou la pelvis a dreta i esquerra.
 4. Al mateix temps, doblegueu la columna vertebral d’un costat a l’altre.

Consells i trucs per a l’exercici

Primer sobre la norma general. En realitzar qualsevol exercici per a l’esquena, les accions han de ser suaus. Tot es fa a un ritme lent. No hi ha sacsejades, la posició correcta en l’exercici és important.

La posició inicial implica una ubicació clara dels genolls paral·lela a la pelvis, i els palmells paral·lels a les espatlles. S’han de tensar els músculs abdominals durant tot l’exercici.

exercici de gatet per esquena
 • Per arquejar millor l’esquena, alça el cap el més alt possible.
 • Quan doblegueu i arquegeu la columna vertebral, mantingueu-la en posició durant uns vuit a deu segons.
 • Quan inclineu el cap cap avall, intenteu dirigir-lo el més a prop possible dels colzes.
 • Realitzar l’exercici “Kitty” és millor amb un estómac buit. Podeu fer-ho cada matí. Si feu exercici al vespre, espereu unes hores després de menjar i després comenceu les classes.

Errors comuns

Realitzant l’exercici, heu d’escoltar el vostre cos. Amb la tècnica adequada, no s’ha de produir dolor al coll i a la columna vertebral. Si sentiu dolor, heu d’aturar-vos a fer exercici.

exercitar errors de gatet
 • Els trastos són un altre error comú. Si es fan moviments bruscos, es poden lesionar greument les vèrtebres.
 • Genolls doblegats i colzes. En realitzar l’exercici, els braços s’han de redreçar. I els genolls de les cames haurien de formar un angle recte amb la part inferior de la cama.
 • Quan es descriu un exercici, s’indica quan és necessari inhalar i exhalar. L’incompliment d’aquestes normes també és força habitual. El fet és que la desviació limita el flux d’aire dels pulmons. Així que abans de flexionar-se, respira profundament.
 • No cal tirar el cap enrere. En primer lloc, no cal fer-ho en absolut. I en segon lloc, pel que arrisca a patir una lesió al coll.

Una vegada més sobre l’exercici “Gat”

Com haureu notat, és molt eficaç. Cal un mínim d’esforç, però dóna un resultat sorprenent. Inclou l’exercici “Kitty” al conjunt de classes i no se’n penedirà. Al cap i a la fi, realitzant-lo almenys cada dos dies, veureu el resultat de l’entrenament en dues setmanes.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *