Roda de bicicleta: descripció i tipus, dispositiu, ressenyes

Roda de bicicleta: descripció i tipus, dispositiu, ressenyes

Per a què serveix una roda de bicicleta? Una de les seves funcions principals és proporcionar control de conducció. És a dir, amb la seva ajuda, el ciclista pot canviar la posició de la roda davantera i així establir la direcció del moviment. A més, el volant ajuda a sentir-se més estable i còmode a la carretera. Per exemple, els models esportius estan equipats amb un “robot”, gràcies al qual es pot canviar la posició de la cadena en funció de la velocitat o la càrrega. Aquest dispositiu està controlat per dos interruptors situats a la barra de la bicicleta.

La roda és un dels components principals d’una bicicleta. Si està correctament seleccionat i instal·lat correctament, això afectarà directament no només la comoditat del ciclista, sinó també la seva seguretat. També és molt important considerar l’estil de muntar. Aquest és un dels principals factors als quals es posa atenció a l’hora de triar vehicles i altres components. Aquest article descriu en detall el dispositiu del volant, les seves varietats, així com alguns consells per ajudar-vos a triar el volant de la bicicleta adequat.

Dispositiu

Abans de donar servei a una roda de bicicleta, heu d’estudiar la seva estructura, és a dir, esbrineu en què consisteix. La columna de direcció no és una peça de recanvi, sinó un conjunt de peces que consta de diverses parts:

  • travesser;
  • per emportar;
  • tub de direcció;
  • vidre.

Les tres últimes parts són sempre idèntiques. Es tracta de muntatges estàndard que serveixen per instal·lar el travesser en el marc propi. I aquí hi ha el primer element de la llista: es tracta de la roda de la bicicleta en la qual es poden fixar els interruptors de velocitat, les nanses de fre, un ordinador per a bicicletes i altres accessoris.

Per regla general, quan cau la bicicleta, només es fa malbé el travesser. El tub de direcció, el vidre i la tija sempre estan intactes. En aquest cas, cal reemplaçar el travesser i ajustar-lo el més exactament possible. A continuació es descriu com fer-ho correctament.

Ajustament

En comprar un nou travesser, cal instal·lar-lo correctament. L’ajustament dels manillar de la bicicleta significa que la barra està alineada perfectament perpendicular a la roda davantera. També és important triar l’altura òptima. Per fer-ho, despreneu la femella de control del tub de direcció i instal·leu el volant de la manera més uniforme possible. A continuació, apreteu bé la rosca.

velocitat del manillar

L’alçada del volant d’una bicicleta depèn en gran mesura de l’altura del ciclista. Per tant, no hi ha regles clarament establertes, tothom decideix quina alçada del travesser li és preferible.

Com eliminar la reacció

Sota la influència de la vibració, es pot afluixar la femella de control del volant i apareixerà el joc. Com es pot identificar? Per fer-ho, poseu la bicicleta sobre una superfície perfectament plana i subjecteu el fre davanter. A continuació, tirem endavant la bifurcació davantera i, si es produeix un retorn a la columna de direcció, hi ha un retrocés i cal desfer-se’n. Com fer-ho?

roda de bicicleta

Primer, desenrossegeu el cargol superior situat al travesser. Després d’això, instal·lem el travesser al seu lloc original, estrenyem bé la femella de control i comprovem de nou qualsevol volant al volant. A molts s’interessa per què pot sorgir.

Si la bicicleta és nova o comprada recentment, el problema és el muntatge i l’ajust de mala qualitat. Per prevenir aquestes situacions, comproveu si hi ha algun retrocés sense sortir de la botiga. També es pot presentar un problema bicicletes velles. Sovint això succeeix quan es fan servir els abrics dels coixinets. En aquest cas, és necessari substituir la peça per una de nova i millor.

Tipus de columnes de direcció

La columna de direcció pot ser de diversos tipus:

  • Roscada. Tots els elements que formen aquesta columna es consideren clàssics i, per regla general, s’instal·len en bicicletes de pressupost. A la part superior hi ha un xamfrà normalitzat sobre el qual es munta el tub de direcció.
  • Integrat Aquesta columna fa referència a un sistema sense fils. La seva principal diferència respecte a la resta és l’absència de copes. És a dir, els coixinets s’instal·len directament a l’adreça.
  • Semi-integrat. Aquest disseny pot contenir no només coixinets industrials, sinó també estàndards. La columna integrada només conté aquelles industrials.

Cadascun d’ells té els seus pros i els seus contres. Per exemple, una columna de direcció semi-integrada és molt convenient a l’hora d’ajustar l’alçada del volant. La columna roscada és menys duradora que altres, però molt assequible, ja que es ven a un preu baix.

Hem examinat diverses varietats de altaveus de la bicicleta, però ara tractem la part principal del volant: el travesser.

Directe

Aquest timó sembla una canonada ordinària amb un lleuger rebombori a la part central. Sovint es monta en bicicletes de muntanya o en híbrids. Gràcies a aquesta forma de direcció, el ciclista se sent confiat en qualsevol carretera i, sobretot, en terrenys accidentats. Aquest disseny es pot veure a les competicions ciclistes de fons o d’altres parts.

Ajust del volant

La roda directa de la bicicleta es fixa al nivell de la sella, fet que redueix la càrrega a la columna vertebral i augmenta la visibilitat. A partir de les ressenyes, aquesta postura ajuda a augmentar notablement la velocitat màxima, molt important per a aquest tipus de bicicletes.

És molt recomanable no utilitzar aquest tipus de volant a llargues distàncies. El mal d’esquena i l’adormiment de les mans apareixeran al cap d’un parell de quilòmetres. Per evitar-ho, es recomana instal·lar banyes especials al manillar de la bicicleta, gràcies al qual es pot canviar de tant en tant la posició dels braços i la tornada.

Carretera

Aquest disseny del volant és universal i només es pot utilitzar en determinades bicicletes dissenyades per a viatges llargs. El principal avantatge del volant són les vores corbes que s’assemblen banyes de xai. Gràcies a aquest disseny, el ciclista pot canviar constantment la posició de les mans mentre cavalca, i amb aquest volant hi ha més que prou opcions de postura.

Roda de bici de carretera

Per desenvolupar la màxima velocitat en un camí planer, heu d’agafar les vores inferiors del volant de l’autopista o, dit d’una altra manera, “agafar la bici per les banyes”. Així, l’aterratge del ciclista serà paral·lel al terra i la resistència al vent serà mínima. Aquest mètode s’utilitza al Tour de França quan necessiteu guanyar velocitat ràpidament. A partir de les ressenyes, aquest tipus de volant és recomanable per a conductors i viatgers.

Caminant

Per regla general, a les bicicletes de la ciutat s’instal·la un manillar elevat amb vores corbes. Aquest formulari us permetrà mantenir la postura vertical de l’esquena, augmentant així la visibilitat. A més, la càrrega a les mans es fa mínima i es pot circular per la ciutat durant molt de temps sense sentir molèsties.

Roda de caminar

Els muntatges de bicicletes poden variar. Per exemple, podeu instal·lar una cistella, una llanterna, miralls, un senyal i molt més. Gràcies al tub transvers, situat a la part central, aquest disseny és molt durador i permet transportar més de 60 quilograms. Tot i que aquest model es refereix a opcions de pressupost, no es pot afirmar que sigui de menys qualitat que altres. Per a viatges per carreteres accidentades o grans forats, aquest volant definitivament no és adequat. Per tant, el millor és utilitzar-lo en una carretera plana, prop de la ciutat.

Volant BMX

Les bicicletes BMX, com les bicicletes de carretera, tenen els seus dissenys únics de manillar. Aquest tipus de transport està dissenyat exclusivament per a salts i tot tipus de trucs. Com que la càrrega en una bicicleta és constantment elevada, cal instal·lar una roda que diferirà de potència.

Volant BMX

La forma d’aquest volant és una mica semblant al tipus de marxa i difereix només pel material de fabricació. Si el volant és d’alumini, el volant del BMX només està fabricat en acer metàl·lic de gran resistència. Pel que fa als interruptors, aquí falten completament. L’ajust de la velocitat al manillar de la bicicleta només interferirà i el sistema de frenada no és necessari, ja que la velocitat d’aquestes bicicletes és baixa.

Val la pena notar una vegada més que aquesta bicicleta està dissenyada exclusivament per realitzar trucs. Si voleu recórrer llargues distàncies, BMX és l’última opció que podeu triar. Millor caminar així a peu que pedalar sobre una bicicleta tan petita.

Consells de selecció

Si decidiu canviar la roda de la bicicleta, però encara no heu decidit sobre la tria, les següents recomanacions us ajudaran a prestar atenció a matisos importants:

  1. Posició de la mà. Segurament us heu adonat que cada estil de muntar és diferent de l’altre en l’ordenació de les mans. Aquest és un punt molt important. Per exemple, amb un llarg viatge, el canell es pot adormir o hi haurà dolor a l’esquena.
  2. Posició del cos. Si teniu una bicicleta de carretera, heu de triar un volant amb banyes que puguin millorar l’aerodinàmica.
  3. El diàmetre del volant. Els interruptors del manillar de la bicicleta són molt importants. Els diàmetres que podeu definir depenen del diàmetre correcte.
Volant directe

Cada volant té els seus avantatges i contres i cal tenir-ho en compte. Es recomana triar-la segons el vostre estil de muntar.

Conclusió

Aquest article tracta el disseny d’un manillar de la bicicleta i com ajustar-lo adequadament. També es van trobar exemples de diversos tipus de dissenys que s’utilitzen en diferents bicicletes. Val la pena assenyalar que canviar el tipus de volant només és necessari en presència d’un ciclista experimentat. El volant que hi ha instal·lat pel fabricant es considera el més òptim.

Per exemple, si teniu un volant de la bicicleta Stealth i voleu canviar-lo per una carretera, perquè heu de viatjar lluny i sovint, aleshores us recomanem canviar les rodes. A llargues distàncies, haureu d’utilitzar un pneumàtic prim, gràcies al qual podeu guanyar ràpidament la velocitat màxima. Però no oblideu que el pneumàtic prim és menys durador. Si sovint passeu per terreny accidentat, el millor és triar models espessits.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *