Wobbler d’hivern: tipus i descripció, característiques de l’aplicació, foto

Wobbler d’hivern: tipus i descripció, característiques de l’aplicació, foto

El wobbler d’esquer de pesca, inventat fa més de cent anys, originalment estava destinat a la pesca a l’estiu o a la filatura. Tot i això, no fa tant tipus d’esquer es va començar a utilitzar activament per a la pesca de depredadors d’hivern. Considereu les característiques dels vagabunds d’hivern i la possibilitat del seu ús per a la pesca amb gel.

Què és un wobbler

Un wobbler és un esquer artificial que sembla un peix petit, amfibi o insecte, que és el menjar dels peixos depredadors. Aquests voluminosos esquers semblen naturals, independentment de quin angle vegi el seu depredador. El moviment del wobbler en l’aigua imita el moviment de les alevines, que atreu els peixos depredadors.

El material per a la fabricació de wobblers és fusta, plàstic, de vegades suro i, més recentment, silicona. Els més fiables i duradors són els esquers de plàstic d’una sola peça sense peces enganxades.

El wobbler consisteix en un cos amb una fulla unida a ell, que serveix per aprofundir i crear vibracions intenses. D’un a tres ganxos, normalment tees, s’uneixen al cos, però poden ser dobles o simples. La funda també té un ocell per enganxar la línia de pesca.

Tipus de Wobblers

Actualment, hi ha molts wobblers que difereixen en la forma del cos, el pes, la mida de l’escàpula, la flotabilitat i el color. Qualsevol pescador pot triar un esquer en funció de les tasques que es fixi per ell mateix i de les condicions en què es resolgui aquests problemes.

wobbler amb ventre d’olla

Els principals criteris a l’hora de triar un wobbler són

  • Flotabilitat Segons com es comporti l’esquer a l’aigua, tots es divideixen en flotants (es queden a la superfície), s’enfonsen (aneu a la part inferior) i els tirants (queden a la columna d’aigua a una profunditat mitjana, com si estiguessin en estat “suspesos”).
  • Profunditat d’immersió. Pel grau d’aprofundiment màxim, aquestes esquers són superficials, mitjanes i profundes.
  • En forma de cos. Es produeixen els arcs de les més diverses formes: llargs i curts, amb forma de cargol i gairebé rodons, ventrers i contundents. No només la naturalesa del seu “joc” a l’aigua, sinó que també depèn d’altres paràmetres de funcionament de la forma de l’esquer.

Quins tipus de wobblers són adequats per a la pesca d’hivern?

Què és un wobbler d’hivern

Com que el moviment de l’esquer en posició vertical és rellevant per a la pesca d’hivern, tots els wobblers que s’utilitzen per a aquests propòsits s’anomenen normalment. En rus, se’ls va assignar el nom d’argot de rattlin, que prové del nom del molt popular wobbler europeu Rapala Rattlin, un esquer impecable per al pur brillo.

Gairebé tots els wobblers per a la pesca d’hivern pertanyen a les señuelles del tipus que s’enfonsen, només uns quants són uns tiradors.

wobbler d'hivern

Característiques de les postres de pesca d’hivern

Les característiques distintives dels vagabunds d’hivern són:

  • Absència de pales. Tots els trineus es mouen verticalment sota el pes del seu propi pes i no es desvien massa d’aquesta direcció quan s’avança i amb una planificació lliure.
  • A la part posterior de la part posterior es troben els forats per enganxar la línia de pesca (un o més).
  • Els trinquets estan equipats amb dos ganxos, normalment tees. Però es poden utilitzar ganxos dobles i simples. Com que els ganxos estan situats a sota, a sota de l’abdomen, l’esquer no s’ha de baixar fins a la part inferior, sinó que s’hi aferrarà qualsevol obstacle.
7,5 cm 9g per zander

Aquests esquers estan fabricats amb plàstic d’alta qualitat, buit al seu interior. Una cascaña està disposada al cos del “peix”: petites boles que creen un soroll que atrau un depredador. Per regla general, qualsevol wobbler d’hivern es mostra perfectament en condicions de pesca d’estiu.

Les ratlles són lleugeres i pesades. La llum (que s’enfonsa lentament) pesa fins a set grams, pesada (s’enfonsa ràpidament): a partir de set grams i més.

Joc d’esquer vertical

Al pujar, rattlin produeix petits moviments oscilatoris a l’aigua. Després d’aturar-se a la part superior, comença a descendir lentament, passant d’un costat a un altre amb oscil·lacions amortides. És el moviment lent de l’esquer el que fa que es mossegui el depredador. Alça l’esquer fins a una alçada de mig metre, i després cau gairebé vertical.

La tasca d’aquestes accions és, en primer lloc, atreure una producció potencial. Per tant, en agafar un nou forat, fan moviments nítids amb una gran amplitud. I, en segon lloc, quan el depredador va cridar l’atenció sobre l’esquer, heu d’induir-lo a mossegar amb cura de sacs suaus que imiten el moviment d’un debilitat peix lent.

En els rius amb un corrent força fort durant la pesca a l’hivern, és possible fer picotades horitzontals. Per a això, s’utilitza una potent canya de pesca amb un rodet. Una línia de gir està enganxada a la línia de pesca. Un penjador del tipus Cheburashka està enganxat a un dels seus bucles, i un altre wobbler flotant de corretja d’un metre de llarg s’uneix a l’altre.

Lluç

Els wobblers d’hivern per a lluç han d’imitar al màxim el comportament dels peixos petits en aquesta època de l’any. Per tant, per capturar pike, heu de triar opcions “tranquil·les” amb una petita amplitud i freqüència d’oscil·lacions. En aquest cas, la flotabilitat òptima del wobbler és un suspensor, perquè no s’enfonsa i no flota durant les parades.

Atès que el bec es troba atrapat tant a les “fosses” com a llocs baixos amb una profunditat no superior a mig metre, haureu de disposar d’un estoc de señuelles amb diferents indicadors de la profunditat d’immersió, de manera que pugueu agafar el màxim possible tots els hàbitats possibles de la lluita.

pesca de lluç

Un paper important en la captura d’un depredador dentari el juga la mida de l’esquer. Heu de triar wobblers amb una longitud d’almenys set centímetres. Si l’objectiu de la pesca és que els exemplars que pesin més d’un quilogram, els esquers de vuit a deu centímetres de longitud seran òptims.

Sudak

Els wobblers d’hivern per a zander han de complir els requisits següents:

  • La longitud de l’esquer és de sis a deu centímetres.
  • Com que el zander s’enganxa en aigües profundes, és millor utilitzar esquerres pesades.
  • Heu de triar esquer amb un efecte acústic esmorteït. Els xavals silenciosos no atrauen l’atenció d’un depredador, i els models massa sorollosos i sorollosos el poden espantar.
  • Els esquers preferits estan pintats en tons platejats o de color verd àcid amb punts d’atac escarlata al cos.

A les condicions de la pesca de perxa, s’ha demostrat perfectament el caçador d’hivern “Saurus” de l’empresa japonesa Saurus VIVRA. Aquest rattlin que s’enfonsa amb una longitud de sis centímetres i mig i un pes de quinze grams té un joc embruixidor que atreu sempre un depredador dentat.

saurus de rattlin

Perxa

No hi ha wobblers especials d’hivern per a perxa. Aquests esquers són universals i s’utilitzen per a la captura de qualsevol peix depredador. La mida del trinquet i la selecció de la profunditat de busseig, tenint en compte les condicions de pesca, són importants aquí.

perca superficial

Les botes de pesca d’hivern per a perxa solen ser petites i lleugeres, ja que la pesca es fa sovint a la costa o a prop de la costa. Per a aquest petit depredador, el joc de l’esquerre és important, per la qual cosa el cablejat adequat té una gran importància. Diversos “ornaments” en forma de llanes o perles multicolors atrauen una perxa.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *