Biografia de la tennista croata Donna Vekic

Donna Vekic és una popular tenista croata. Va guanyar dues vegades en tornejos WTA i cinc vegades en tornejos ITF. És una noia del famós tenista suís Stan Wawrinka.

L’article detalla la biografia de la tenista croata Donna Vekic.

Infància

Donna va néixer a la gloriosa ciutat d’Osijek el 28 de juny de 1996. La dona és el fill gran de la família. El pare és un futbolista professional del passat que exerceix de porter. La mare és una antiga atleta. De ben jove, els pares van donar tenis a la seva filla. La noia es dedicava a l’acadèmia britànica de tennis.

Tenista croata

Carrera professional

Als 15 anys, la noia va començar la seva carrera professional com a tenista. L’estiu del 2011, Donna va guanyar el primer títol de la seva carrera professional al torneig ITF de Chisik, després de superar a Boyana Bobusic en tres sets a la final. L’hivern de l’any vinent, el jove tennista va debutar a la selecció nacional del seu país, després d’haver jugat un partit a la Copa Confederació. A la tardor del mateix any, el tenista de 16 anys va arribar a la primera final del torneig WTA, que es va celebrar a Taixkent. A la final, Donna Vekic va perdre davant la romanesa Irina Run en dos sets.

El debut als tornejos de Grand Slam va tenir lloc el 2013. Al famós torneig de l’Open d’Austràlia, que té lloc a principis de temporada, el tenista croat va poder passar a la segona volta. Això va permetre a l’atleta debutar en el primer centenar del rànquing mundial. Tres mesos després, el croat va guanyar el seu segon títol ITF a Bangalore. Després de dos mesos, Donna va arribar a la final al torneig WTA de Birmingham, però va ser derrotada de nou.

Foto de Donna Vekic

El primer èxit significatiu es va produir el 2014, quan el tennista croat va guanyar el primer torneig WTA. A la final del torneig, el croat es va oposar al eslovac Dominic Tsibulkova, que en aquell moment estava al top ten del rànquing mundial. En una lluita amarga, la tenista croata va celebrar la seva victòria, després de superar a l’eslovac en tres sets.

A la primavera del 2015, el tenista croat va assolir per primera vegada la tercera ronda al famós torneig de Grand Slam Roland Garros, que té lloc a França. L’octubre del mateix any, el jove atleta va arribar a les finals del torneig a Tashkent, però va tornar a perdre, també en dos partits. L’any següent, va poder guanyar només un torneig ITF menor durant tota la temporada.

El 2017, Donna va aconseguir guanyar el segon torneig WTA. A la final del torneig de Nottingham, la jove atleta es va oposar a una experimentada britànica Johanna Conta. La lluita va durar tres sets. El primer conjunt va quedar a la tenista britànica, però, en el desempat del segon set, Donna va poder girar el partit en la seva direcció i guanyar la trobada. La victòria en aquell torneig va permetre que el tennista croat debutés al TOP 50 del rànquing mundial. Al final de la temporada, el jove atleta va aconseguir la tercera ronda al torneig de Grand Slam dels Estats Units OPEN.

Actuació a US OPEN

En la temporada actual de joc, el tennista croat no va guanyar ni un sol títol, però va poder assolir la quarta ronda per primera vegada en els tornejos de Grand Slam. Avui, Donna ocupa la 35a línia del rànquing mundial.

Èxits i recompenses

Durant la seva curta carrera en tennis, Donna Vekic va arribar a les finals dels tornejos WTA sis vegades, però només va guanyar dues vegades. També va guanyar cinc tornejos de la versió ITF, arribant a les finals 12 vegades.

Vida personal

La informació sobre la relació del jove atleta va aparèixer el 2013, quan van aparèixer rumors a la premsa que Donna sortia amb una jove tenista Tanasi Kokkinakis. Tanmateix, ningú li va donar molta importància. Els rumors no van afectar els resultats d’un jove atleta en tennis. A l’article es presenten fotos de Donna Vekic.

Donna Vekic

El 2015, la jove atleta es va fer àmpliament coneguda després que els seus aficionats esbrinessin que Donna es trobava amb el tenista suís Stan Wavrinka. No obstant això, el seu coneixement es va produir ja el 2013, quan Donna va començar a correspondre activament amb suïssa a les xarxes socials. Els primers rumors d’una relació van aparèixer el 2015, quan un croat donava suport als suïssos a Wimbledon. Uns mesos abans, Stan es va divorciar de la seva dona. El tenista suís també té una filla.

Avui, la relació entre Donna i Stan és forta, cosa que no es pot dir de les actuacions a la pista de tennis. A més, un croat parla amb dues llengües estrangeres: anglès i italià. En una entrevista, la jove tenista afirma que després del tennis li agradaria provar-se com a actriu o advocada.